Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 dientes de ajo
- 40 g de aceite de oliva virgen extra
- 250 - 300 g de pimiento rojo en tiras de 1 cm
- 1 conejo en trozos (1000-1100 g)
- 1 pastilla de caldo de ave
- 1 cucharadita de pimentón
- 200 g de tomate triturado en conserva
- 100 g de vino blanco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1701 kJ / 407 kcal
- Białko
- 42.5 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 173.5 g
- Sód
- 179 mg
Alternatywne przepisy
Conejo en salsa de naranja y tomillo
50 Min
Conejo picante con cebolla roja y cerveza
45 Min
Conejo a la huertana
45 Min
Codornices en salsa de cítricos
40 Min
Conejo en doble cerveza
5 Std.
Conejo a la sidra
1 Std.
Conejo guisado con puré de patatas
1 Std. 10 Min
Conejo guisado
30 Min
Conejo al chilindrón
1 Std.
Conejo al ajillo con setas
40 Min
Conejo a la cazadora
50 Min
Conejo al tomillo
45 Min