Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g coentros
- 8 dentes de alho
- 500 g água
- 800 g postas de raia
- 700 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em rodelas finas
- 1 pitada de sal
- 40 g azeite
- 30 g vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 371 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Douradas com açorda de coentros
45 Min
Sela de borrego com migas de espargos
9 Std. 25 Min
Cabrito no forno com migas de espargos
10h 5min
Raia com tomate-cereja
35 min
Caldeirada à algarvia
3 Std.
Carapaus alimados
24h
Lingueirão à Bulhão Pato
2h 20 min
Raia com molho de pitau
45 Min
Borrego mediterrânico
10 Std.
Massada de peixe
55 min
Choquinhos à Bulhão Pato
30min
Arroz de polvo
1h 15 min