Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Borrego
- 2 c. chá de sal
- 4 dentes de alho
- 20 g hortelã
- 4 tiras de casca de limão, só a parte amarela
- 100 g azeite
- 1 c. chá de pimenta
- 60 g sumo de limão
- 2000 g sela de borrego inteira
- 100 g vinho branco
Migas
- 500 g pão alentejano cortado em fatias finas
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 150 g espargos verdes cortados em pedaços
- 3 dentes de alho
- 20 g coentros
- 50 g azeite
- 4 gemas de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3335 kJ / 798 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé de peixe
1h
Queijadas de requeijão
30min
Creme de cogumelos
30min
Soufflé de peixe
1h 10min
Cabrito no forno com migas de espargos
10h 5min
Raia alhada
40min
Salsichas enroladas em couve-lombarda
1 godz. 5 min
Choquinhos à Bulhão Pato
30min
Esparregado
20 min
Migas alentejanas com entrecosto
1h 30min
Azevias de grão
50min
Sopa de cação
40min