Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g queijo parmesão
- 800 g água, mais q.b. p/ o arroz
- 1 c. chá de sal
- 600 g postas de garoupa
- ½ limão, só a casca
- 2 pés de hortelã
- 1 c. chá de pimenta rosa, mais q.b. p/ guarnecer
- 40 g azeite
- 120 g cebola
- 2 dentes de alho
-
50
g sidra
lub 50 g vinho branco - 200 g tomate em pedaços
- 10 folhas de manjericão fresco, mais q.b. p/ guarnecer
- 300 g arroz p/ risoto
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1702.9 kJ / 407 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 45.6 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 634.4 mg
Alternatywne przepisy
Arroz de coco e lima com filetes de peixe-espada
25 Min
Risoto de dourada
1h
Risoto de corvina e amêijoa
50 min
Risoto de polvo
1u. 10min
Canja de maruca
35 min
Risoto de tamboril
50 min
Risoto de bacalhau com hortelã
30min
Polvo no forno com risoto de grelos
1 Std. 40 Min
Risoto de amêijoas
3 Std.
Risoto de salmão fumado e alho-francês
30min
Risoto de camarão, espargos e açafrão
45min
Risoto de curgete e camarão
35 min