Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Filetes de polvo
- 1200 g polvo descongelado
- 100 g vinho branco
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo caldo de legumes - 150 g farinha
- 1 c. chá de sal
- 10 g azeite
- 1 ovo
- 150 g água
- Óleo q.b. p/ fritar
Arroz de feijoca
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 100 g couve-portuguesa cortada em juliana
- 400 g arroz agulha
- 1200 g água
- 2 c. chá de sal
- 620 g feijoca cozida e escorrida
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4540 kJ / 1085 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 86 g
- Tłuszcz
- 60 g
Alternatywne przepisy
Alheiras ao vapor com arroz de grelos
30 Min
Arroz de grelos
45min
Arroz de nabiças e feijão vermelho
25 Min
Arroz de tamboril
40min
Arroz de cabidela
50 Min
Arroz de tamboril
35 Min
Risoto de bacalhau com grelos e broa de avintes
1 Std.
Leite creme fino
15min
Amêijoas com pescada, camarão e molho de coentros
3h
Bacalhau na broa
1 Std.
Arroz de tamboril e camarão
45min
Arroz de polvo
1 Std. 15 Min