Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g postas de perca
- 1 ½ c. chá de sal
- 30 g hortelã
- 30 g coentros
- 30 g poejo
- 3 dentes de alho
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 50 g azeite
- 100 g pimento verde cortado em pedaços
- 100 g tomate s/ pele e s/ sementes
- 1 folha de louro
- 800 g água
- 600 g batata s/ casca, cortada às rodelas finas
- 500 g pão alentejano cortado em fatias finas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1650 kJ / 395 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Sopa de beldroegas com queijo fresco
50 min
Poejada
45 min
Sopa alentejana com camarão e ovo escalfado
30 min
Sopa de peixe, camarão e amêijoas
55 min
Sopa da panela
30 min
Sopa rica de peixe
2 Std. 30 Min
Creme de camarão
45 min
Caldeirada à algarvia
3h
Coelho à caramela
13hod.
Carapaus alimados
24 Std.
Sopa de peixe e legumes
40 min
Sopa de cação
40 min