Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g miolo de buzinas congeladas
- 100 g água, mais q.b. p/ cozer
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 130 g cenoura cortada em pedaços
- 150 g polpa de tomate
- 70 g azeite
- 100 g bacon cortado em cubos
- 100 g chouriço cortado em rodelas
- 150 g vinho branco
- 1 folha de louro
- 100 g cenoura cortada em rodelas
-
2
c. chá de caldo de marisco caseiro
lub 2 cubos de caldo de marisco - 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 820 g feijão-branco cozido escorrido
- Coentros q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 476 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Arroz de berbigão da avó da Catarina
2 godz. 50 min
Sopa do Espírito Santo
55 min
Favas guisadas
50 min
Favas guisadas
50 min
Sopa da panela
30min
Sopa do vidreiro
45min
Caldeirada de enguias à moda de Aveiro
40 min
Feijoada de chocos
45min
Arroz de amêijoas à algarvia
2 Std. 30 Min
Favas com chouriço
45min
Lulas recheadas
1u. 15min
Camarão com caril aromático
45min