Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de gambas arroceras crudas enteras
- 450 - 500 g de cola de rape sin piel con hueso
- 800 g de agua
- 1 zanahoria pelada cortada en trozos (aprox. 70 g)
- 1 puerro (solo la parte blanca) cortado en rodajas (aprox. 60 g)
- 3 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 50 g de brandy
- 200 g de tomate triturado en conserva
- 1 cucharada de arroz de grano redondo
- 1 pellizco de hebras de azafrán
-
2
pastillas de caldo de pescado (para 0.5 l)
lub 1 cucharadita de sal - 8 gotas de tabasco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 711 kJ / 170 kcal
- Białko
- 15.63 g
- Węglowodany
- 5.69 g
- Tłuszcz
- 9.42 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vichyssoise
2h 20 min
Sopa de pescado
55min
Fumet de pescado y gambas
20min
Bisque de bogavante
50min
Canelones de pescado y marisco con bechamel trufada
1u. 45min
Rape en salsa americana
1u.
Crema de gambas al brandy con caviar de erizos
35min
Rape y gambones con patatas al ajillo
45 min
Crema de marisco
40min
Sopa de pescado donostiarra
1u.
Crema de gambones
45 min
Arroz con rape y gambas
30min