Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de gambas arroceras crudas (sólo cabezas y cáscaras, reserve los cuerpos)
- 1 puerro cortado en trozos (3 cm)
- 25 g de aceite de oliva virgen extra
- 800 g de agua
- 150 g de huesos de rape
- 1 cucharadita de sal
- 2 ramitas de perejil fresco
- Wartości odżywcze
- na 800 g
- Kalorie
- 3010 kJ / 719 kcal
- Białko
- 77.2 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 38.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 4408.9 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de pescado donostiarra
1h
Calamares encebollados
1h
Pimientos rellenos de brandada de bacalao
45 min
Almejas a la marinera
30 min
Sopa de pescado
55 Min
Bacalao confitado con pimientos rojos y emulsión de pilpil
1 Std. 10 Min
Caldo de pescado
45 min
Mejillones al vapor con salsa picante
45 min
Crema con rape y gambas
30 min
Fideuá de marisco del senyoret
1 Std. 10 Min
Arroz con bogavante
1h
Rape en salsa americana
1h