Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de almendras crudas sin piel
- 2 dientes de ajo
- 1 cucharadita de sal
- 100 g de miga de pan blanco (del día anterior)
- 70 g de aceite de oliva virgen extra
- 30 g de vinagre de jerez
- 800 - 1000 g de agua fría
- 20 - 30 uvas blancas (para servir)
- 30 g de almendras laminadas y tostadas (para servir)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1696 kJ / 406 kcal
- Białko
- 9.73 g
- Węglowodany
- 13.47 g
- Tłuszcz
- 34.74 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porra antequerana
1h 10 min
Salmorejo
10min
Salmorejo para dos
45 min
Mazamorra cordobesa con salmón ahumado
15 Min
Gazpacho
10min
Salsa de Pedro Ximénez
35 Min
Gazpachuelo frío con aceitunas
20 Min
Mazamorra cordobesa
10min
Ajoblanco de melón
8h 45min
Tomate frito
25 min
Salmorejo de espárragos
10min
Salmorejo de remolacha
30 min