Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla
- 70 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de jamón ibérico en trozos
-
400
g de agua
lub 400 g de caldo de verduras - 4 alcachofas frescas partidas por la mitad
- 8 pencas de acelga (la parte blanca) en trozos
- 8 espárragos blancos naturales
- 250 g de judías verdes planas frescas
- 1 zanahoria en rodajas
- ½ cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
-
250
g de guisantes frescos desgranados
lub 250 g de guisantes congelados -
250
g de habas frescas desgranadas
lub 250 g de habas congeladas - 1 cucharadita de maicena
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1753 kJ / 419 kcal
- Białko
- 21.75 g
- Węglowodany
- 21.57 g
- Tłuszcz
- 27.34 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guisantes con jamón
30 Min
Potaje de vigilia
30 Min
Sopa de pescado
55 Min
Coliflor con bechamel
55 Min
Menestra de verduras al estilo de Navarra
1h
Puré de patata y verduras
45 min
Pisto
45 min
Pak choi salteado
10 min
Arroz a la cubana
1h
Lentejas estofadas
3 Std. 45 Min
Ensaladilla rusa
1 Std. 15 Min
Champiñones o setas al ajillo
20 Min