Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 30 g masła
- 2 jajka, rozmiar L
- 80 - 130 g cukru
- ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 35 g mąki pszennej
- ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
- sól morska, w płatkach, ilość do posypania (opcjonalnie)
- woda, do zwilżenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 766 kJ / 183 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasteczka czekoladowo-miętowe
1 Std. 50 Min
Ciastka bretońskie (bez cukru)
1h
Ciasto czekoladowe
50min
Plaster miodu
1h 30min
Czekoladki z masłem orzechowym
1 Std. 10 Min
Ciastka czekoladowo-pomarańczowe (bez cukru)
35min
Herbatniki
2 Std. 15 Min
Ciasteczka maślane
40min
Ciasteczka z białą czekoladą
25min
Brownie z krówkami
50min
Ciasteczka czekoladowe 'ciągutki'
55min
Ciasteczka czekoladowe
45min