Urządzenia i Akcesoria
Ciasteczka marchewkowe z komosą ryżową
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
20 sztuk
Składniki
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
190 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g masła migdałowego, prażonego
-
65 g syropu klonowego
-
120 g banana pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 jajko
-
60 g komosy ryżowej (quinoa)
-
60 g płatków owsianych, błyskawicznych
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3.2 g
Kalorie
468 kJ /
112 kcal
Tłuszcz
6.4 g
Węglowodany
10.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MARCHEWKA
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krakersy z komosy ryżowej i chia
35 min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50 min
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50 min
Marchewkowe kulki energetyczne
15 min
Ciasteczka migdałowo-kokosowe z czekoladą (bez cukru)
35 min
Ciastka ryżowe z pistacjami i białą czekoladą
1 godz. 50 min
Cytrynowo-kokosowe kulki jaglane
2 godz.
Ciasteczka z żurawiną (bez alergenów)
40 min
Jaglane batony z migdałami
4 godz. 20 min
Wegańskie ciastka bananowe
1 godz. 5 min
Owsiane ciasteczka czekoladowo-orzechowe
1 godz. 15 min
Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej
2 godz.