Asian Chopped Salad

Asian Chopped Salad

4.8 320 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 portions

Składniki

  • garlic cloves
    2
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm), to taste
    15 - 20 g
  • honey
    60 g
  • sesame oil
    50 g
  • brown rice vinegar
    60 g
  • soy sauce
    20 g
  • vegetable oil
    20 g
  • dried chilli flakes (opcjonalnie)
    1 pinch
  • red cabbage cut in pieces
    250 g
  • kale tough stems removed
    120 g
  • carrot (approx. 120 g), cut in pieces (3 cm)
    1
  • red pepper (approx. 130 g), quartered
    1
  • yellow pepper (approx. 130 g), quartered
    1
  • spring onions (approx. 30 g), cut in pieces (3 cm)
    3
  • fresh coriander leaves plus extra for garnishing
    20 g
  • roasted peanuts, unsalted
    100 g
  • edamame beans
    150 g
  • sesame seeds
    30 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 501.5 kcal / 2098.4 kJ
Białko 15.6 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 37.4 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 328.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...