
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200 - 250
g wiśni, świeżych bez pestek
lub 200 - 250 g wiśni, mrożonych, bez pestek bez pestek - 4 jajka
- 1 szczypta soli
- 250 g masła pokrojonego na kawałki
- 100 g mleka
- 350 g cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego - 60 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 270 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki rumu
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 303 kcal / 1267.8 kJ
- Białko
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Sód
- 77.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
1óra 10p
Sernik wiedeński
9óra 45p
Babka marmurkowa
2óra 10p
Sernik na zimno z galaretką i owocami
4óra 30p
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1óra 30p
Ciasto pleśniak
3óra 15p
Klasyczny jabłecznik
1óra 30p
Sernik królewski
4óra 35p
Sernik krakowski
4óra 55p
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2óra 5p
Ciasto ucierane z owocami
1óra
Jabłecznik
55p