Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g água
- 30 g azeite
- 1 c. chá de sal
- 300 g arroz basmati
- 150 g cenoura cortada em cubos
- 150 g ervilhas descongeladas
- 150 g feijão-verde redondo descongelado
- 150 g milho cozido, escorrido
- 300 g atum em lata, escorrido
- ½ limão, só o sumo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1627 kJ / 388.8 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 432.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carbonara de salsichas
40 min
Fusilli com frango e azeitonas
50 min
Arroz de ervilhas com salsichas
30 min
Pernas de frango com favas e molho de tomate
1 godz. 45 min
Caspiadas
Brak ocen
Marinada jamaicana para frango
10min
Arroz de cenoura
30 min
Almôndegas com legumes estufados
45 min
Pataniscas de legumes e fiambre com arroz de feijão
50 min
Cotovelos com bacalhau e hortelã
40 min
Gratinado de carne picada com alho-francês e fiambre
1h 10min
Arroz de frango
50 min