Wersje kompatybilne
Tagliatelle com alho-francês, chouriço e cogumelos
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g água
- 10 g azeite
- 2 c. chá de sal
- 350 g massa tipo tagliatelle
- 250 g alho-francês
- 10 g salsa
- 40 g manteiga
- 200 g chouriço s/ pele, cortado em tiras
- 150 g cogumelos cortados em quartos
- 1 c. chá de massa de pimentão
- 1 pitada de pimenta
- 100 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3262.6 kJ / 779.8 kcal
- Białko
- 26.2 g
- Węglowodany
- 77.4 g
- Tłuszcz
- 40.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.8 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 2064.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carbonara de salsichas
40 dk
Fusilli com frango e azeitonas
50 Min
Esparguete com alho-francês e camarão
45 Min
Espetadas de cogumelos e bacon com arroz de repolho
40 dk
Fusilli com mascarpone e nozes
30 Min
Penne com curgete e molho de feijão
35 dk
Baguetes com pasta de atum
30 Min
Alho-francês com ovo macio e molho de soja e avelã
45 Min
Curgetes recheadas com atum
1sa
Lulas com laranja
55 Min
Gnocchi de feijão-branco
1 Std. 10 Min
Esparguete preto com frutos secos, anchovas e molho de tomate
40 dk