Frango com arroz à Bracarense

Frango com arroz à Bracarense

4.7 22 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 doses

Składniki

  • cebola cortada em pedaços
    100 g
  • dentes de alho
    2
  • azeite
    60 g
  • frango cortado em pedaços
    1000 g
  • tomate maduro s/ pele, cortado em pedaços
    400 g
  • linguiça s/ pele, cortada em rodelas
    100 g
  • toucinho fumado cortado em cubos
    150 g
  • caldo de galinha caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de galinha
  • folha de louro
    1
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • água
    500 g
  • folhas de couve lombarda cortadas em pedaços
    150 g
  • ervilhas descongeladas
    200 g
  • arroz carolino
    300 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 799.8 kcal / 3346.2 kJ
Białko 44.7 g
Tłuszcz 45.4 g
Węglowodany 51.1 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Sód 686.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...