Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La glace au yaourt (à faire la veille)
- 250 g de yaourt nature 0% de MG
- 30 g de figues sèches
Les figues à la cardamome
- 1500 g d'eau
- 10 g de jus de citron
- 2 gousses de cardamome, les graines uniquement
- 2 figues fraîches (160 g environ)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 594 kJ / 139.5 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 76 mg
Alternatywne przepisy
Bâtonnets glacés yaourt-framboise
15 Std. 15 Min
Yaourt de soja
12h 15min
Sorbet fraise, myrtille et chocolat blanc
6h 25min
Huîtres au granité de citron vert et à la menthe
4h 25min
Quimbolito (Gâteau vapeur au maïs)
45min
Verrine fruits frais, yaourt et meringue
3h 30min
Sorbet fraise-rhubarbe, coulis de fraises, meringues
8h 15min
Glace aux fruits allégée
5min
Glace à l'italienne à la pêche
10min
Glace chocolat-cerise et chantilly
12 Std. 25 Min
Sorbet fraise-banane
5min
Sorbet à la fraise
12h