Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La glace au yaourt (à faire la veille)
- 250 g de yaourt nature 0% de MG
- 30 g de figues sèches
Les figues à la cardamome
- 1500 g d'eau
- 10 g de jus de citron
- 2 gousses de cardamome, les graines uniquement
- 2 figues fraîches (160 g environ)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 594 kJ / 139.5 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 76 mg
Alternatywne przepisy
Sorbet chocolat
12h
Soufflé au chocolat et à l'orange
50min
Crème glacée mangue-fraise-noix de coco
6h
Papaye vapeur
15min
Boisson au gingembre et citron vert
40min
Beignets d'huîtres au thym
35 Min
Tartelette fine aux épinards, glace poivron-gorgonzola
12h
Mousses glacées au café et à la cardamome
10 min
Sorbet fraise-banane
5 min
Sorbet fraise, banane et menthe
4 Std. 15 Min
Glace au yaourt, miel et pignon
12 godz. 15 min
Sorbet banane et citron vert
10 min