Bizcocho con cobertura de almendras y chocolate

Bizcocho con cobertura de almendras y chocolate

4.3 43 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 raciones

Składniki

  • mantequilla para engrasar
  • 150 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
Cobertura
  • 150 g de almendras crudas sin piel
  • 130 g de mantequilla
  • 100 g de azúcar
  • 50 g de agua
Bizcocho
  • 150 g de azúcar
  • 3 huevos
  • 200 g de nata (35% de grasa)
  • 200 g de harina de repostería
  • 1 sobre de polvo de hornear
  • 1 pellizco de sal

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 438 kcal / 1831 kJ
Białko 7.31 g
Tłuszcz 27.74 g
Węglowodany 39.78 g
Błonnik 3.49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...