Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema de piña
- 1 lata de rodajas de piña en su jugo (peso neto 820 g)
Crema pastelera
- 100 g de azúcar
- 3 huevos
- 50 g de maicena
- 500 g de leche
-
1
chorrito de vainilla líquida
lub 1 cucharadita de azúcar vainillado
Montaje
- 30 sobaos pequeños
- 1 hoja de gelatina
- 500 g de nata (35% de grasa)
- 70 g de azúcar
- fideos de chocolate (opcional)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2169 kJ / 519 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 51.7 g
- Tłuszcz
- 30.8 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Postre en capas de bizcochos al caramelo
2óra 30p
Tarta de manzana y flan
3h 20min
Tarta flan de galletas y plátano
4 Std. 30 Min
Tarta mousse de piña
6 Std. 30 Min
Tarta cuajada de caramelo
2h 10 min
Minibizcoflán al vapor para dos
2h 40 min
Flan de café
4h 20min
Pastel de queso y crema pastelera a la canela
3h 20min
Tarta de queso suiza
4h 10min
Tarta de piña al revés
40 min
Tarta mousse de limón
4 Std. 30 Min
Flan de nata y vainilla
5h 50min