Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de azúcar
- 150 g de agua
- 100 g de vino de Oporto
- 2 - 3 tiras de piel de limón
- 1 palo de canela
- 6 manzanas Golden sin piel ni semillas, en cuartos
- 6 bolas de helado de vainilla para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1693 kJ / 405 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 70.6 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 84.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chutney de manzana
20 Min
Chutney de cebolla roja caramelizada
24h
Mermelada de cebolla roja al vino tinto
1 Std. 40 Min
Clafoutis de ciruelas
1 Std. 15 Min
Vasitos pie de manzana
40 Min
Chutney de arándanos
1 Std.
Postre de pera y queso cremoso
20 Min
Peras con sirope de vino tinto (Cocción lenta)
5 Std.
Manzanas en almíbar de moscatel
25 Min
Manzanas asadas con sabayón de moscatel
50 Min
Mermelada de naranja y zanahoria
40 Min
Peras al vino tinto
3 Std. 20 Min