Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de aceitunas negras
- 80 g de higos secos en mitades
- 60 g de nueces en mitades
- 2 ramitas de romero fresco (solo las hojas)
- 200 g de harina de centeno
- 450 g de harina de trigo
- 300 g de agua
- 40 g de levadura prensada fresca desmenuzada
- 2 cucharaditas de sal
- 100 g de aceite de oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 830 kJ / 198 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 0.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan integral de centeno y espelta con masa madre
23 Std. 30 Min
Pan retorcido con masa madre
16 Std.
Pan integral con cerveza negra y dátiles
2h 40min
Pan de nueces
3h 45min
Pan de aceitunas con masa madre
17h 45min
Pan persa (Naan barbari) - Irán
2h 45min
Pan de calabaza y arándanos con masa madre
16h 20min
Pan de trigo, centeno y maíz
3h
Pan rústico de cúrcuma
9 godz. 30 min
Panecillos de trigo y centeno con masa madre
15 Std. 20 Min
Pan integral con harina multicereales
3 Std. 50 Min
Pan con kéfir, harina integral y semillas
2h 15min