Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de nata (35% de grasa) muy fría
- 750 g de vino tinto Ribera del Duero
- 230 g de azúcar
- 8 tiras de piel de naranja
- 2 rodajas de jengibre fresco
- 1 palo de canela
- 1 pellizco de sal
- 200 g de leche
- 100 g de arándanos frescos
- 4 yemas de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1864 kJ / 437 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 44.4 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.1 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 169.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vasitos pie de manzana
40 Min
Helado de cheesecake
4 godz. 25 min
Crema de castañas con vainilla
1h
Vasitos de crumble de chocolate y chile, reducción de frutos rojos y nata
4 godz. 10 min
Mango martini mocktail
10 min
Postre de mango y coco con salsa de chocolate
3 Std. 20 Min
Soufflé de nueces
1 Std. 15 Min
Helado de piña
8h 20min
Postre de plátano a capas
15 Min
Helado de mascarpone con salsa de frambuesas
4h
Sorbete de uvas
30 Min
Cheesecake de frambuesas
3 godz. 25 min