Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de nata (35% de grasa) muy fría
- 750 g de vino tinto Ribera del Duero
- 230 g de azúcar
- 8 tiras de piel de naranja
- 2 rodajas de jengibre fresco
- 1 palo de canela
- 1 pellizco de sal
- 200 g de leche
- 100 g de arándanos frescos
- 4 yemas de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1864 kJ / 437 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 44.4 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.1 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 169.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
La conserva de atún
6 Std. 30 Min
Helado de pimientos del piquillo confitados con ajoblanco
4h 15min
Crema de frambuesas
5min
Helados de pistacho y almendra
8h 30min
Parfait de pipas de calabaza
6h
Queso de nuez
30 min
Cóctel de arándanos con canapés de gambas
10min
Ajoblanco de cerezas
10min
Manzanas rellenas de morcilla
40 min
Postre de coco
2h 45min
Natillas de chirimoya
30 min
Trufas de ron y canela
1h 15min