Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esponja
- 60 g de harina de fuerza
- 60 g de agua
- 1 trozo de levadura prensada fresca (un dado de 1 cm)
Pan
- 300 g de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
- 100 g de harina de centeno
- 10 g de sal
- 300 g de agua
- 10 g de levadura prensada fresca
- aceite de oliva para las manos
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 354 kJ / 84 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 216.9 mg
Alternatywne przepisy
Masa madre de trigo
96u.
Pan integral con muesli
4h
Pan de nueces
3h 45min
Panecillos con semillas de amapola
2h 40min
Hogaza de centeno, pipas y linaza
16h 50min
Pan de maíz (Broa de milho)
3h 30min
Hogaza de trigo y centeno con masa madre
15 Std.
Panecillos de centeno y cerveza negra
1h
Pan rústico de cúrcuma
9 godz. 30 min
Pan de molde con semillas de amapola
2 godz. 10 min
Pan integral de espelta y centeno
2h 15min
Pan con kéfir, harina integral y semillas
2h 15min