Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 380 g de chirivías en trozos
- 250 g de puerros en rodajas
- 2 manzanas Golden peladas y descorazonadas
- 40 g de aceite de oliva
- 2 cucharadas de curry en polvo
- 500 g caldo de verduras
- 200 g de leche
- 100 g de vino blanco
- 1 cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 621 kJ / 148 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 674.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de puerros y pera con jamón
40 min
Crema de apio
40 min
Crema de calabaza con curry
35 min
Crema de hinojo
30min
Crema de apionabo y manzana con mejillón en escabeche
45 min
Crema de apio nabo con perlas de plancton y erizos
1óra 15p
Sopa de manzana y apio
45 min
Crema de calabaza y coliflor al tomillo
45 min
Vichyssoise de apio
40 min
Sopa de kale con crujiente de beicon
35 min
Vichyssoise de calabacín con huevo mollet y sus chips
1h 30 min
Sopa de coliflor al curry
40 min