Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g butter, plus extra for greasing
- 180 g dark chocolate (min. 50% cocoa solids), broken into pieces
- 2 eggs
- 2 egg yolks
- 80 g raw sugar
- 40 g plain flour
- thickened cream or vanilla ice cream, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2099.5 kJ / 499.8 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 36.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 215 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate mousse
3 Std. 20 Min
Panna cotta
6h 15 min
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 Std. 20 Min
Chocolate volcanos
55 Min
Profiteroles
2 godz.
Royal icing (sugar glaze)
5 min
Raspberry soufflés
1 Std. 35 Min
Strawberry and rose water macarons
2klst 50 min
Berry and red wine trifle
4óra 50p
Parfait au chocolat with summer berries (Nico Moretti)
8h 20min
Paris Brest
6 Std. 40 Min
Chocolate fondant cake
40 Min