Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g butter, plus extra for greasing
- 180 g dark chocolate (min. 50% cocoa solids), broken into pieces
- 2 eggs
- 2 egg yolks
- 80 g raw sugar
- 40 g plain flour
- thickened cream or vanilla ice cream, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2099.5 kJ / 499.8 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 36.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 215 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate volcanos
55min
Lemon meringue pie
3h
Hollandaise sauce
15min
Chocolate mousse
3 Std. 20 Min
Profiteroles
2h
Chocolate berry baked Alaska
8 Std. 20 Min
Bianca Mazur's Frozen Turkish delight martini
12 Std. 5 Min
Parfait au chocolat with summer berries (Nico Moretti)
8 Std. 20 Min
Chocolate fondant cake
40 min
Classic lemon tart
3h 10min
Salted caramel sauce
40 min
Meringues
5h