![Vanilla sauce (crème anglaise) Vanilla sauce (crème anglaise)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A42A82E7-54C8-415A-B1CF-58E3CE0BBA51/Derivates/0ACDEA91-BA07-4124-A4FF-457A21479E37.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g full cream milk
- 4 egg yolks
- 50 g white sugar
- ½ vanilla bean
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 649.6 kJ / 154.7 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 36.7 mg
Alternatywne przepisy
Crème brûlée
7h
Salted caramel sauce
40 Min
Honey poached pears with chocolate sauce and nut crumble
2h 10 min
Almond milk jellies with fruit coulis
4h 55min
Custard
10 min
Béchamel sauce
20 Min
Soubise sauce
30 Min
Peaches in white wine syrup
4 Std.
Almond pastry
25 Min
Bread and butter pudding
1h 15min
Butterscotch sauce
10 min
Crème anglaise
15 Min