Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait
- 25 g de fécule de maïs (Maïzena)
- 50 g de cacao en poudre
- 85 g de sucre en poudre
- 1 fève tonka
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 993 kJ / 236 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Riz au lait au chocolat
1 godz. 5 min
Crème au chocolat
3h 25min
Crème dessert
15 Min
Crème lait de coco-cacao (sans produits laitiers)
15 Min
Crème dessert au caramel
1 Std.
Mousse au chocolat magique
15 Min
Crème dessert à la vanille
3 godz. 40 min
Crèmes au chocolat light
1 Std. 25 Min
Crème au praliné
2 Std. 20 Min
Crème dessert au lait de noisette et chocolat
1 Std. 20 Min
Crème express chocolat-vanille
20 Min
Crème au café
2 Std. 30 Min