Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 galettes de sarrasin (voir "Conseil(s)")
- 30 g de beurre, coupé en dés d'1 cm
- 100 g d'emmental, coupé en morceaux d'1 cm
- 6 tranches fines de jambon blanc (à l’os, de préférence)
- 4 œufs
- sel
- poivre moulu
- 2 brins de ciboulette fraîche, hachés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1739 kJ / 417 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galettes de sarrasin aux épinards, œufs et gruyère
45 Min
Galette de sarrasin moules et fondue de poireau
45 Min
Quiche lorraine
1 Std. 45 Min
Galette oignon-chèvre
35 Min
Galettes au cantal, champignons et jambon de pays
1sa
Galettes aux champignons et crème de soja
1 Std. 30 Min
Pâte à galette
1 Std. 15 Min
Galette fourrée jambon-champignons
40 dk
Galette de blé noir au beurre de sardine
45 Min
Tarte rustique aux poireaux
1 Std. 15 Min
Galettes de sarrasin aux poireaux, jambon et chèvre
2 Std.
Galette bacon et champignons à la crème
50 dk