Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 3 ovos
- 15 g água fria
- 350 g farinha
- 90 g manteiga, semicongelada cortada em cubos pequenos
- 70 g banha, semicongelada cortada em cubos pequenos
Recheio
- 180 g queijo da Ilha
- 500 g requeijão
- 3 ovos
- 1 pitada de pimenta-de-caiena em pó
- 500 g água
- 350 g brócolos, só os floretes
- 350 g salsicha fresca picante cortada em pedaços pequenos
- ½ c. chá de sal
- 35 g azeite
- 2 dentes de alho
Montagem
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 200 g paio fatiado finamente
- 300 g queijo flamengo fatiado finamente
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2583 kJ / 617.4 kcal
- Białko
- 28.2 g
- Węglowodany
- 27.4 g
- Tłuszcz
- 43.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 1170.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastéis de massa tenra
3h
Pastéis de massa tenra de alheira
35 Min
Mini empadas
1h 15 min
Empada de galinha
2h
Tarte de banana com crème fraîche
2 godz. 25 min
Empadinhas de borrego e ovo
1h
Chutney de tomate
12h
Empanada de carne e azeitonas
1h
Empada de coelho
2h
Empadas de Castelo Branco
1h 40min
Empadas de carne de porco
2h 5min
Croquetes
3h