Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di acqua + q.b.
- 500 g di patate sbucciate, a fette (0,5 cm)
- 170 g di farina di semola + q.b.
- ½ - 1 cucchiaino di sale + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 11121 kJ / 268 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 56.6 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 508.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccoli e zucchine al vapore
30 min
Carote e patate dolci al vapore
30 min
Cavolfiori e cavoletti di Bruxelles a vapore
20min
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30 min
Sospiri sardi (senza glutine)
1 godz.
Tempeh
48 Std.
Patate fritte a fiammifero (Kartoffelstroh)
25 min
Panini della Val Venosta
15h 30min
Tofu di lenticchie rosse
8h 30min
Pane integrale con fichi e noci
4 Std. 30 Min
Torta ricotta e cacao (senza glutine)
50 min
Polpette di tacchino al sugo di pomodoro
30 min