Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de vino blanco seco
- 1 hoja de laurel seca
- 2 granos de pimienta blanca
- 250 g de higaditos de pollo lavados y sin nervios
- 100 g de carne de pollo sin piel ni huesos
- 250 g de mantequilla
- ½ cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 20 g de vino Pedro Ximénez (o jerez, oporto u otro vino dulce)
- Wartości odżywcze
- na 500 g
- Kalorie
- 9909.2 kJ / 2368.4 kcal
- Białko
- 66.2 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 217.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 133.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 1454.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paté de higaditos y manzana al oporto
15h 15min
Cachuela extremeña
4h 20min
Paté de campaña en terrina
26h 40min
Paté de hígado de pollo
12h
Paté a la pimienta verde con gelatina de manzanilla
5h
Ajoblanco
5 dk
Sabayón
15 Min
Foie de pato
33h
Paté de higaditos al oporto con higos
5h 15min
Paté de atún
5 dk
Fiambre de cerdo con aceitunas
27 Std.
Lactonesa (mayonesa sin huevo)
5 dk