Focaccia de Puglia

Focaccia de Puglia

4.6 167 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 raciones

Składniki

  • 150 g de patata en trozos de 2-3 cm
  • 250 g de agua
  • 25 g de levadura prensada fresca
    2 ½ cucharaditas de levadura de panadería deshidratada, (10 g)
  • 1 cucharadita de azúcar
  • 50 g de aceite de oliva virgen extra (y algo más para engrasar)
  • 350 g de harina de fuerza
  • 150 g de harina
  • 1 cucharadita de sal
  • 2 dientes de ajo
  • 200 g de tomates cherry en mitades
  • 1 pellizco de orégano seco
  • 1 cucharada de sal gorda

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 197 kcal / 827 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 3.7 g
Węglowodany 34.8 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 668.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...