Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- 6 huevos
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 120 g de mantequilla (y un poco más para engrasar el molde)
- 190 g de azúcar
- 50 g de brandy
- 120 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal
Montaje
- 400 g de mermelada de albaricoque
Cobertura
- 200 g chocolate con 50% de cacao en trozos
- 70 g de agua
- 70 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2712 kJ / 649 kcal
- Białko
- 8.28 g
- Węglowodany
- 79.67 g
- Tłuszcz
- 32.94 g
- Błonnik
- 4.06 g
Alternatywne przepisy
Minitartas San Marcos con trufa
3 Std.
Bizcocho triple de chocolate
2h 20 min
Tronco de Navidad con praliné
2h 20 min
Tarta San Marcos
4 Std.
Pastel de chocolate y queso con pistachos
9 godz. 30 min
Baumkuchen con cobertura de chocolate
3 Std.
Tronco de Navidad
8 godz. 30 min
Tarta de crema catalana a la naranja
7 Std. 30 Min
Nata de trufa
8 Std. 15 Min
Cobertura de chocolate negro con mantequilla
10min
Tarta de zanahoria (Carrot cake)
1ωρ. 50 λεπτ.
Brazo de gitano
3 Std.