Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 dientes de ajo
- 4 - 5 ramitas de perejil fresco, limpio y seco (solo las hojas)
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 900 - 1000 g de sepia (1 o 2 unidades), troceada
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1188 kJ / 284 kcal
- Białko
- 42.1 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Salteado de alcachofas, gambas y gulas
30 Min
Calamares encebollados
1h
Sepia a la mallorquina (Baleares)
1 Std. 10 Min
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30 Min
Alcachofas a la cerveza
45 Min
Almejas a la marinera
30 Min
Champiñones o setas al ajillo
20min
Guiso de sepia con patatas
1h
Almejas a la sidra
15min
Bacalao con chirlas
45 Min
Arroz con bogavante
1h
Emulsión de patata con pulpo
50 min