Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla
- 1 - 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1000 g de almejas frescas
- 1 pellizco de pimentón
- 50 g de vino blanco
-
150
g de fumet de pescado
lub 150 g de agua con 1 cucharadita de sal - 2 cucharadas de perejil fresco picado (sólo las hojas)
- 1 cucharadita de pan rallado
- ½ cucharadita de sal (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 980 kJ / 235 kcal
- Białko
- 15.85 g
- Węglowodany
- 9.08 g
- Tłuszcz
- 14.98 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Bacalao con langostinos
1 Std.
Sepia al ajillo
25 Min
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30min
Champiñones o setas al ajillo
20 Min
Sorbete de limón al cava
5 Min
Fumet de pescado y gambas
20 Min
Chipirones a la marinera
25 Min
Chirlas en salsa verde de cilantro
25 Min
Mejillones al vapor con salsa picante
45min
Berberechos en salsa verde
1 Std.
Arroz con bogavante
1 Std.
Fideuá de mariscos
45min