Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lingua sottovuoto
- 1700 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- 600 - 700 g di carne di vitello lingua, pulita e senza le parti grasse
- 30 g di cipolla
- 20 g di carota, pelata
- 20 g di sedano
- 2 - 3 pizzichi di sale
- 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato
Salsa verde
- 40 g di mollica di pane bianco
- 20 g di aceto di vino bianco
- 70 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 filetti di acciughe sotto sale, diliscate e dissalate
- 1 spicchio di aglio
- 1 tuorlo sodo a metà
- 10 g di capperi sotto sale, dissalati
- 1 pizzico di sale
- 150 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3195.5 kJ / 763.8 kcal
- Białko
- 30.8 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 67.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 792.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peperonata (TM6)
45min
Vellutata di porri e patate con speck croccante (TM6)
40min
Giardiniera in agrodolce sottovuoto
3 Std.
Pâté di vitello in gelatina
8 godz. 30 min
Tasca di vitello ripiena a Cottura Lenta
2h 30 min
Dado vegetale con ritagli di verdura
40min
Polenta
1h
Vitello tonnato rivisitato (TM6)
5 Std.
Tonno di coniglio
48 Std.
Salsa verde "Bagnet"
15 Min
Tagliatelle al ragù di coniglio
1h
Roastbeef in salsa verde
40min