![Lingua sottovuoto con salsa verde Lingua sottovuoto con salsa verde](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6665a1528d45879f5f4cb424dfbccc3b/Derivates/ea2ccc51f29993f15488a83c216ff49df05ce7ee.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lingua sottovuoto
- 1700 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- 600 - 700 g di carne di vitello lingua, pulita e senza le parti grasse
- 30 g di cipolla
- 20 g di carota, pelata
- 20 g di sedano
- 2 - 3 pizzichi di sale
- 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato
Salsa verde
- 40 g di mollica di pane bianco
- 20 g di aceto di vino bianco
- 70 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 filetti di acciughe sotto sale, diliscate e dissalate
- 1 spicchio di aglio
- 1 tuorlo sodo a metà
- 10 g di capperi sotto sale, dissalati
- 1 pizzico di sale
- 150 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3195.5 kJ / 763.8 kcal
- Białko
- 30.8 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 67.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 792.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostini con fegatini di pollo
40min
Salsa verde "Bagnet"
15min
Baccalà mantecato alla veneziana
40min
Brasato al vino rosso a Cottura Lenta
13u.
Polenta
1h
Insalata al petto d'anatra e aceto balsamico
1 godz. 35 min
Vellutata di porri e patate con speck croccante (TM6)
40min
Pâté di vitello in gelatina
8h 30 min
Tonno di coniglio
48 Std.
Polpettone di riciclo
1h
Vitello tonnato rivisitato (TM6)
5 godz.
Focaccia genovese (TM6)
5 godz.