Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di zucchero
- 50 g di burro a pezzi
- 10 g di miele
- 300 g di latte
-
20
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 1 bustina di lievito di birra disidratato (7 g) - 2 bustine di zafferano in polvere (250 mg)
- 500 g di farina tipo 00
- 5 g di sale
- 1 uovo, sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1399 kJ / 334 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane alla ricotta
3 Std.
Pane al rosmarino e salvia
18 Std.
Polka (pane francese)
5 Std.
Pagnotte turche
2h 20min
Parker Rolls (panini soffici)
3 Std.
Panino ai semi di papavero (per 1 persona)
3 Std.
Filone di sola semola
2h 50min
Spighette al kamut
3 Std. 55 Min
Filoncini alla cipolla
3 Std. 50 Min
Pane di patate
3 Std.
Pane al rosmarino
10u. 55min
Pagnotta al rosmarino
3 Std. 30 Min