![Pane allo zafferano (Cuchaule) Pane allo zafferano (Cuchaule)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/13d1eef2-0f98-4abb-a668-aa46eda65574/Derivates/b7ccd4bb-d33d-4cd0-9b87-4e5116a7f55a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di zucchero
- 50 g di burro a pezzi
- 10 g di miele
- 300 g di latte
-
20
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 1 bustina di lievito di birra disidratato (7 g) - 2 bustine di zafferano in polvere (250 mg)
- 500 g di farina tipo 00
- 5 g di sale
- 1 uovo, sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1399 kJ / 334 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane al latte
2 godz. 20 min
Pane al latte
2 godz. 20 min
Pane ebraico (Challah)
3h 30min
Pane integrale in cassetta
4 Std.
Pane rustico ai semi
1h 30min
Pane al finocchietto selvatico e pepe
4 Std.
Pane al latte con semi di papavero
1 Std. 40 Min
Pane arabo al rosmarino con za'hatar
50min
Panini al curry e ricotta
2 Std. 35 Min
Panini alle noci e curcuma
4h 40min
Pagnotta al rosmarino
3h 30min
Pane integrale ai semi vari
4h 10 min