Torta carote e mango (senza glutine)

Torta carote e mango (senza glutine)

3.7 9 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
16 pezzi

Składniki

Torta di carote
  • di mandorle pelate
    200 g
  • di grano saraceno
    30 g
  • di carote a pezzi
    250 g
  • uova
    3
  • di zucchero
    150 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di lievito in polvere
    1 ½ cucchiaino
  • di farina di mais
    70 g
Crema panna e cioccolato bianco
  • fogli di gelatina (30 g)
    6 foglia
  • di panna (min. 30% di grassi)
    500 g
  • di cioccolato bianco a pezzi
    150 g
  • di acqua
    80 g
  • di zucchero vanigliato
    2 cucchiaini
Copertura al mango
  • di mango in scatola (peso netto), il succo conservato a parte
    500 g
  • di gelatina in polvere (26 g)
    2 bustine
  • di succo di limone
    40 g
  • di zucchero
    50 g
Terminare la preparazione
  • di liquore all'amaretto
    2 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 247 kcal / 1036 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...