Torta carote e mango (senza glutine)

Torta carote e mango (senza glutine)

3.8 10 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
16 pezzi

Składniki

Torta di carote
  • 200 g di mandorle pelate
  • 30 g di grano saraceno
  • 250 g di carote a pezzi
  • 3 uova
  • 150 g di zucchero
  • 1 pizzico di sale
  • 1 ½ cucchiaino di lievito in polvere
  • 70 g di farina di mais
Crema panna e cioccolato bianco
  • 6 foglia fogli di gelatina (30 g)
  • 500 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 150 g di cioccolato bianco a pezzi
  • 80 g di acqua
  • 2 cucchiaini di zucchero vanigliato
Copertura al mango
  • 500 g di mango in scatola (peso netto), il succo conservato a parte
  • 2 bustine di gelatina in polvere (26 g)
  • 40 g di succo di limone
  • 50 g di zucchero
Terminare la preparazione
  • 2 cucchiai di liquore all'amaretto

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 247 kcal / 1036 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...