Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto al pomodoro
- 1 g di lievito di birra fresco
- 85 g di acqua
- 200 g di farina tipo 1 + q.b.
- 50 g di concentrato di pomodoro
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino raso di sale
Impasto al Parmigiano Reggiano
- 1 g di lievito di birra fresco
- 110 g di acqua
- 200 g di farina tipo 1
- 25 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino raso di sale
Impasto ai pistacchi
- 90 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 1 g di lievito di birra fresco
- 60 g di acqua
- 110 g di farina tipo 1
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino raso di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 433 kJ / 103.5 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 251.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panini alla zucca
4 godz.
Mantovanine
2h 45min
Cuore di pane intrecciato (senza lattosio)
4 godz.
Crackers all'olio extravergine di oliva
3h
Pane scugnizzo
2小时
Grissini di pane
4 godz.
Stella di pane
3h 30min
Grissoni rustici saporiti
1h 40min
Grissini torinesi
1h 35min
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4 Std. 55 Min
Tigelle
3h 50 min
Bottoncini al latte semidolci
5 godz. 10 min