![Grissini tricolore Grissini tricolore](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7444DACF-ABFF-4A56-910A-3273BEC064E3/Derivates/5af47ef2-1388-4608-8783-e01d0ba0911e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto al pomodoro
- 1 g di lievito di birra fresco
- 85 g di acqua
- 200 g di farina tipo 1
- 50 g di concentrato di pomodoro
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino raso di sale
Impasto al Parmigiano
- 1 g di lievito di birra fresco
- 120 g di acqua
- 200 g di farina tipo 1
- 25 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino raso di sale
Impasto ai pistacchi
- 90 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 1 g di lievito di birra fresco
- 60 g di acqua
- 110 g di farina tipo 1
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino raso di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 13230 kJ / 3162 kcal
- Białko
- 85.6 g
- Węglowodany
- 406.1 g
- Tłuszcz
- 132.8 g
- Błonnik
- 28.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grissini stirati
2h
Attorcigliati al sale marino
3 Std. 15 Min
Grissini stirati al sesamo (di Luca Montersino)
2 Std. 15 Min
Crackers senza lievito
1 Std. 15 Min
Grissini di pane
4h
Crackers classici
3 Std.
Crackers al pomodoro e Parmigiano reggiano
3 Std.
Cracker dolci salati
1h 30min
Grissini torinesi
1 Std. 35 Min
Crackers all'acqua
3 Std.
Crackers integrali
3 Std.
Schiacciate ai semi di sesamo e papavero
40p