Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 125 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 125 g di burro freddo a pezzi
- 250 g di farina tipo 00
- 1 uovo
Composta di pere
- 250 g di pere Abate, pelate e a pezzi
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco
- 80 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 388.6 kJ / 92.9 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuori di frolla alla fragola (per 2 persone)
1h 10 min.
Dado di pesce
1 Std. 40 Min
Tris di taralli al profumo di Sardegna
2h
Forever
10 min.
Mandorle e cacao espresso
1h
Fiammiferi croccanti al cioccolato
55 min.
Panna cotta danese
8h 30 min.
Dita di strega
1h 15 min.
Tegole al cacao con mandorle
12h 30min
Dolcetti semplici mandorle e cioccolato
5h 40min
Focaccia allo yogurt
3h
Tartufini ricotta e cacao
45 min.