![Cestini di frolla con composta di pere Cestini di frolla con composta di pere](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D0F8E94E-F096-474B-997B-4BABD13A70ED/Derivates/82bc8d74-d164-44d0-9608-9e550eda0fd7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 125 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 125 g di burro freddo a pezzi
- 250 g di farina tipo 00
- 1 uovo
Composta di pere
- 250 g di pere Abate, pelate e a pezzi
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco
- 80 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 388.6 kJ / 92.9 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse al cioccolato per copertura
20 min
Copertura di cioccolato all'olio
15 min
Baci di frolla montata con ganache al pistacchio
1 Std. 30 Min
Crema di nocciole bianca
15 min
Crema gianduia
15 min
Biscottini sandwich salati
1 Std. 30 Min
Cioccolatini ai wafer e nocciole (vegan)
55 min
Biscotti intrecciati (di Erica Liverani)
1h 20min
Salsa al gianduia
15 min
Pizzette integrali (di Luca Montersino)
4sa 15 dk
Mousse di ricotta e pesche
45 dk
Crema Bimby ® alla nocciola
50 dk