Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato alla panna cotta
- 300 g di panna (min. 30% di grassi)
- 150 g di latte intero
- 130 g di zucchero
- 25 g di amido di mais (maizena)
- 1 stecca di vaniglia, i semini
Salsa ai mirtilli
- 100 g di mirtilli neri, lavati
- 50 g di zucchero
- 1 cucchiaio di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1335 kJ / 319 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panna cotta allo yogurt greco e pesche
4h 30 min
Coulis di fragole
20 Min
Semifreddo mandorlato
8 Std. 20 Min
Bavarese al cioccolato bianco con coulis di fragole
5h 30 min
Bicchierino variegato al ribes rosso
2 godz. 30 min
Panna cotta
6 godz. 30 min
Bignè con pere e caramello al burro salato
5h 30 min
Gelato al Primitivo di Manduria
24h 30 min
Mousse al cioccolato bianco e fragole
4 Std. 25 Min
Cannoncini alla crema
3 Std.
Meringata alle fragole
2h
Panna cotta ai mirtilli
6 godz. 30 min