Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di latte
- 130 g di zucchero
-
40
g di farina tipo 00
lub 40 g di amido di riso - 7 tuorli
-
2
stecche di vaniglia, i semini estratti
lub 1 bustina di estratto di vaniglia naturale, i semini estratti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 830 kJ / 198 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 74.2 mg
Alternatywne przepisy
Panna montata al frutto della passione
5 Min
Pan di Spagna
1h
Pasta frolla
1h 10 min
Pan di Spagna
1h 50 min.
Crema chiboust
1h
Crema diplomatica
30 Min
Panna cotta con salsa al caramello
6 godz. 20 min
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2sa
Torta mimosa
1ωρ. 5 λεπτ.
Crema mousseline
1h
Besciamella (TM6)
15 Min
Crema pasticcera al cucchiaio
15 Min