Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olio extravergine di oliva q.b.
- 1590 g di acqua
- 4 g di lievito di birra fresco
- 1 pizzico di zucchero
- 550 g di farina tipo 0
- 10 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 8 porzioni
- Kalorie
- 8715 kJ / 2083 kcal
- Białko
- 63.7 g
- Węglowodany
- 422.3 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Błonnik
- 19.5 g
Alternatywne przepisy
Focaccine all'origano
1h 30 min.
Pane alla birra (TM6)
4h
Focaccia caprese
3h 30 min.
Pane alla ricotta
3h
Panini all'olio (TM6)
1h 10 min.
Focaccine morbide
3h 30 min.
Focaccine con rosmarino
2h 30min
Focaccia di semola
6h 40 min.
Filoncini di semola
4h
Ciabattine
3h 30 min.
Focaccia alle olive (TM6)
2h
Cornetti brioche
6h 30min