![Focaccia classica ad alta idratazione Focaccia classica ad alta idratazione](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A72F0F44-98A2-440D-80B3-52FF402FA4BB/Derivates/7465F39B-10ED-4361-B0AF-DECC6A1548AB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva + q.b.
- 5 g di lievito di birra fresco
- 300 g di acqua
- 400 g di farina manitoba
- 10 g di sale
- 200 g di pomodori datterino a metà
- Wartości odżywcze
- na 6 porzioni
- Kalorie
- 7004 kJ / 1674 kcal
- Białko
- 48.6 g
- Węglowodany
- 311.9 g
- Tłuszcz
- 34.4 g
- Błonnik
- 18.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panzerotti gustosi ai peperoni
1 Std. 50 Min
Focaccia alle cipolle
2 Std. 20 Min
Focaccia di patate
2 Std. 50 Min
Focaccia con i fiocchi (di Erica Liverani)
4 godz. 5 min
Focaccine con pomodorini
3h 40min
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4h 55min
Focaccia caprese
3 Std. 30 Min
Focaccia alle olive (TM6)
2 Std.
Focaccia ad alta idratazione TM6
5 godz.
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3h 20min
Focaccia barese
2 godz. 55 min
Focaccia pugliese
1 godz. 10 min