![Pizzette Pizzette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/46083451e6d33ad68ebfd3f262ff8e97/Derivates/7fc637f791dfa55828f67ab2a00136f06216d549.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco
- 500 g di farina tipo 0
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 9 g di sale
- 40 g di burro
- 200 g di polpa di pomodoro
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di zucchero
- basilico fresco, le foglie a piacere
- mozzarella per pizza a dadini
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 510 kJ / 122 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Piadina romagnola
15min
Girelle di pizza al prosciutto
2h 30min
Focaccine con pomodorini
3h 40min
Panini all'olio (TM6)
1 Std. 10 Min
Krapfen con crema pasticcera
4 Std. 20 Min
Focaccia alle olive (TM6)
2h
Panini con gocce di cioccolato
3h 30min
Cornetti brioche
6h 30min
Focaccine morbide
3h 30min
Burger buns
4h 40min
Pizza romana (di Gabriele Bonci)
24hod.
Pizza napoletana
9h