![Bignè con crema pasticcera Bignè con crema pasticcera](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/164978B9-4448-48FD-9CC7-33E521E8C823/Derivates/1d3693a1-2c25-4cdf-b827-8cc76963853e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli
- 100 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 40 g di farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
Terminare la preparazione
- zucchero a velo a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 560.5 kJ / 133.9 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan di Spagna
1 Std.
Pasta choux
2h
Crema pasticcera
15 Min
Torta Saint Honoré all'italiana
22 godz.
Pan di Spagna
1h 50min
Torta mimosa
1 Std. 5 Min
Bignè al tiramisù
4h
Cigni alla crema diplomatica
2h
Bignè al cioccolato
3h
Krapfen con crema pasticcera
4h 20min
Cestini di crema e frutta
3h
Cannoncini alla crema pasticcera e cioccolato
4h