Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli
- 100 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 40 g di farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
Terminare la preparazione
- zucchero a velo a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 560.5 kJ / 133.9 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alberello di bignè con crema diplomatica
2h
Pan di Spagna
1h
Pasta choux
2h
Crema pasticcera
15 Min
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Code di aragosta con crema pasticcera
6 Std.
Bignè con crema al pistacchio
3 Std.
Cigni alla crema diplomatica
2h
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2h
Torta mimosa
1h 5min
Bignè al cioccolato
3 Std.
Krapfen con crema pasticcera
4 Std. 20 Min