![Impasto per pizza Impasto per pizza](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/45035BE5-8F42-4A5A-AFD1-E6C6731FE5DC/Derivates/786b90e4-ac3b-4aca-82db-c912c14a7c92.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b. per ungere
- 220 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto in polvere (opzionale) -
½
cubetto di lievito fresco (20 g)
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (8 g) - 400 g di farina di grano
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1096 kJ / 262 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Purea di patate
45min
Purè di patate
50min
Besciamella
15 min
Impasto per pizza
1h
Pasta frolla dolce
1 godz. 50 min
Cioccolata calda
10min
Panna montata
10min
Torta di mele
1 Std. 30 Min
Besciamella
15 min
Risotto zucca e pancetta
25 Min
Cipolle caramellate (200 g)
40min
Crostata di marmellata
1h 10min