![Impasto base per pane Impasto base per pane](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E6C09467-F6CC-4119-8527-877B9BBAF3AF/Derivates/D1EF1515-5398-4924-A888-5532C09005DD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
-
25
g di lievito di birra fresco
lub 2 - 3 cucchiaini di lievito di birra disidratato (8 g) - 400 g di farina + q.b.
-
30
g di olio di oliva
lub 30 g di burro - 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 459.2 kJ / 109.7 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Impasto per pizza integrale
2 Std.
Ragù di carne alla bolognese
1h 15min
Baguette integrale
5 Std.
Pane veneziano
18 Std. 30 Min
Pane tartaruga
20 godz.
Pane semplice
4h
Pane in cassetta semplice
19 Std.
Panini morbidi dolci
1 Std. 30 Min
Panini croccanti
24h
Focaccia
6h
Focaccia genovese (TM6)
5 Std.
Purè di patate (TM6)
1 godz.