Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
-
25
g di lievito di birra fresco
lub 2 - 3 cucchiaini di lievito di birra disidratato - 400 g di farina tipo 0 + q.b.
-
30
g di olio di oliva
lub 30 g di burro - 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 459.2 kJ / 109.7 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane veneziano
18 Std. 30 Min
Pane all'acqua
4 Std.
Pane morbido di farro
19h
Panini al cumino
16h 30 min
Pane tartaruga
20h
Panini croccanti
24 Std.
Pane ai semi di girasole
22 godz.
Pane in cassetta semplice
19h
Pane semplice
4 Std.
Panini morbidi dolci
1sa 30 dk
Focaccia
6h
Impasto per pizza integrale
2 Std.